Festival rychlosti na brněnském výstavišti

Poslední sobotu v červnu se bude konat dnes již tradiční akce Brno Revival • festival rychlosti mezi pavilony. Každý rok se na trati uprostřed veletržního areálu objeví plno unikátních závodních strojů se zajímavou historií. Tak tomu bude i letos.
Mezi velkou novinku patří Zbrojovka Z18 Sport, o které jsme psali v květnovém čísle Motor Journalu. Pan Jaroš tvrdí, že dělá strašný rámus, ale skutečnost je daleko horší. Pokud se takto projevovaly přeplňované dvoutakty na tratích na přelomu třicátých let, tak to musel být pro diváky velký zážitek. Také se vedle sebe objeví všechny tři formule Drak z dílny Otty Buchbergera. Z továrního muzea v Mladé Boleslavi přijede Škoda 1100 OHC a formule 3, z Kopřivnice dvě Tatry 603 v úpravě pro maratón. Početnému poli škodovek bude kralovat model 1101 Sport a 200RS. Na dráze se v mnoha kategoriích objeví automobily od dvacátých let až po rok 1990.
Podobně to bude i v motocyklech, kde je přihlášeno několik novinek. Vekou účast slibují v premiéře závodní speciály Indian a Harley Davidson. Kromě toho přijdou i závodníci veteráni a bude přichystána autogramiáda. V pavilonu se budou prezentovat kluby, firmy a výtvarníci. Pro majitele historických vozidel do roku výroby 1990  je připraveno parkování uvnitř areálu.
Brno Revival je hlavně předvedení muzeálních exponátů v plné parádě po uzavřené trati. Návštěvníci uvidí, uslyší a ucítí automobily a motocykly, které jinak většinou stojí jen vystaveny v muzeích. Tak nezapomeňte přijít poslední červnový víkend do areálu BVV.

Vážení příznivci veteránů! Buďte součástí Brno Revivalu i vy!
Brno Revival • festival rychlosti mezi pavilony je společenský sportovní podnik, který představí ušlechtilou krásu sportovních a závodních vozidel v pohybu. Na trati, na níž se závodilo naposledy před padesáti lety, se představí automobily i motocykly od předválečných až do poloviny osmdesátých let. Revival je koncipován podobně jako obdobné akce ve světě – krátké jízdy velmi různorodých kategorií vozidel a hlavně divácky přístupné depo plné unikátní techniky. Svátek pro milovníky automobilů a motocyklů. Součástí akce je rovněž výstava současných i dobových vozidel, doplňků a služeb a to v pavilonu A1 a A2. Návštěvníci se budou také moci těšit na burzu konanou na přilehlých venkovních plochách či výstavu historických vozidel do roku 1990 na náměstíčku před 1. bránou.

Přihlašte se
Československý automobilový klub pro Moravu a Slezsko
Hvězdová 13, 602 00 Brno
Všechna práva vyhrazena
Change your subscription    |    View online